یک شرکت دانشبنیان توانست سرمایه مورد نیاز خود برای تولید صنعتی پروبیوتیکهای تجاری را از طریق همسرمایهگذاری سه جزئی با عاملیت صندوق پژوهش و فناوری ثامن تامین کند.
به گزارش روابطعمومی صندوق پژوهش و فناوری سلامت ثامن، سرمایه مورد نیاز یک شرکت دانشبنیان برای تولید صنعتی پروبیوتیکهای تجاری مبتنی بر سوشهای باکتریایی بومی (ویژه فرآوردههای لبنی) از طریق همسرمایهگذاری سه جزئی صندوق نوآوری و شکوفایی و عاملیت صندوق پژوهش و فناوری ثامن و همچنین شتابدهنده پرتقال به مبلغ ۵/۹ میلیارد تومان تامین شد.
پروبیوتیکهای تجاری مبتنی بر سوشهای باکتریایی بومی به منظور تولید محصولات فراسودمند کاربرد دارند و ظرفیت پیشبینی شده برای این طرح، تولید سالانه ۵۰ هزار یونیت است.
حمیدرضا فرهادی، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری ثامن در گفتگو با خبرگزاری ایسنا در مورد بازار این محصول گفت: طرحهای خوبی به ما برای سرمایهگذاری پیشنهاد میشود که عمدتا طرح تجاری یا روند تجاریسازی پروژه طراحی نشده است، بر این اساس نمیتوانیم بازار آن طرحها را بررسی و ارزیابی کنیم؛ اما یک تیم تجاریسازی مناسب مانند این شتابدهنده، در کنار این طرح قرار دارد. همچنین یکی از بزرگترین سهامداران صندوق ثامن، آستان قدس رضوی است که بازار بزرگی در مارکت محصولات لبنی دارد؛ بنابراین یکی از بزرگترین بازارهای استفاده از پروبیوتیکها را در اختیار داریم و دوغ پروبیوتیک میتواند در زنجیره تامین هلدینگ سلامت آستان قدس رضوی قرار بگیرد.
فرهادی، طرح همسرمایهگذاری با صندوق نوآوری و شکوفایی را راهکاری برای سرمایهگذاریهای بزرگتر و وسیعتر صندوقهای پژوهش و فناوری عنوان کرد و گفت: اگر منابع اهرمی صندوق نوآوری نبود، شاید این سرمایه را در مرحله بذری چند طرح کوچکتر صرف میکردیم؛ اما هر چه در طرحهایی که به مرحله تجاری نزدیک هستند، سرمایهگذاری کنیم، ریسک سرمایهگذاری به مراتب کمتر میشود و به همان نسبت سرمایه بیشتری نیاز دارند.
وی خاطر نشان کرد: علاوه بر این در ارزیابی طرح، صندوق نوآوری و شکوفایی کارشناسان فنیای دارد که میتوانند بهخوبی طرح را ارزیابی کنند و با تاییدیه صندوق نوآوری و شکوفایی میزان اطمینان ما به ارزیابیهای فنی طرح بیشتر میشود.