
صندوق سلامت ثامن آمادگی دارد؛ در قالب عقود مبادلهای بهمنظور رفع مشکل نقدینگی شرکتها وام در اختیار آنها قرار دهد. از انواع خدمات مالی در این حوزه میتوان به تسهیلات قرضالحسنه، فروش اقساطی، اجاره به شرط تملیک، جعاله، خرید دین و پیش خرید اشاره کرد. همچنین این صندوق آمادگی دارد تا طرحهای دانشبنیان را در قالب عقود نمونهسازی، تولید نیمهصنعتی و صنعتی، سرمایه در گردش و لیزینگ تأمین مالی نماید.

سرمایهگذاری خطرپذیر (Venture Capital) در طرحهای دانشبنیان موتور محرک پیشرفتهای فناورانه، ایدههای کاربردی خلاقانهای است که در ذهن کارآفرینان، مخترعان و مبتکران شکل میگیرد و با پیگیری جدی آنان در قالب کسب و کاری جدید به بار مینشیند و مفهوم کارآفرینی آغاز میگردد. اما اغلب این کارآفرینان، فارغالتحصیلان جوان و خوشفکری هستند که فاقد تجربه در سه عامل اصلی برای موفقیت در بازار رقابتی هستند. این عوامل عبارتند از: ۱- دانش و تجربه مدیریتی ۲- منابع مالی کافی ۳- بازار و مشتری که محصول حاصل از این کارآفرینی را به مصرف برساند. بسیاری از این تلاش ها برای راه اندازی کسب و کار جدید، به دلیل نبود این سه عامل، با شکست مواجه میشود. امروزه کلید حل مشکل در دست سرمایهگذارانی است که با تکیه بر شم فوقالعاده خود و با تقبل مخاطرات قابل محاسبه و یا غیرقابل محاسبه، فعالانه با کارآفرینان همراه شده و با هدف کسب سود، نقاط ضعف آنان (تجربه مدیریتی، منابع مالی کافی و بازار) را پوشش میدهند. به این سرمایهگذاران، سرمایهگذاران خطرپذیر میگویند؛ که در کشورهای توسعه یافته به یکی از حلقههای اصلی سیستم ملی نوآوری تبدیل شده است.
بنابراین یکی از روشهای مطلوب حمایت از کارآفرینان، مخترعان، مبتکران و صاحبان ایده، مشارکت در تجاریسازی طرح با صاحبان طرح بوده که ضمن حفظ مالکیت فکری طرح، صاحب طرح نیز در موفقیت یا شکست آن شریک میگردد. در این روش، ضمن حل مشکلات اخذ وام از بانک (وثیقه، باز پرداخت اقساط در زمان معین، سود از پیش تعیین شده، احتمال ایجاد مشکلات خارج از شان یک نخبه مانند زندانی شدن در صورت عدم موفقیت یا شکست طرح کارآفرین و…)، مشکلات و موانع پیشرفت طرح با همکاری و مشارکت شرکا برطرف خواهد شد و در نهایت سرمایهگذار خطرپذیر پس از به نتیجه رسیدن طرح، سهمالشرکه خود را از طریق مکانیسمی به صاحب ایده واگذار می نماید. صندوق پژوهش و فناوری سلامت ثامن نیز با بهرهمندی از تجربیات و ارتباطات خود به عنوان یک سرمایهگذار خطرپذیر، کارآفرینان را در جهت تجاریسازی یافتههای پژوهشی ایشان یاری مینماید.
ویژگیهای و شرایط سرمایهگذاری خطرپذیر:

نهادهای دولتی همواره به دنبال موسسات تخصصیای هستند كه با هزینه كمتر، خدمات تخصصی و كاربردیتری را به ایشان عرضه نمایند. یكی از این خدمات، كارگزاری توسعه كسبوكارها و پژوهشهای دانشبنیان است كه صندوق پژوهش وفناوری سلامت ثامن پتاسیل بر عهده گرفتن آن را دارد.
برخی از انواع این خدمات عبارتند از:
مدیریت وجوه اداره شده دستگاهها و ارگانهای دولتی و غیردولتی در توسعه کسب و کارهای دانشبنیان
با توجه به ساختار تخصصی و قابلیتهای صندوق پژوهش و فناوری سلامت ثامن در شناسایی، ارزیابی و سرمایهگذاری در شركتهای دانشبنیان، این صندوق آمادگی دارد تا با پذیرش عاملیت دستگاهها و ارگانهای دولتی و غیردولتی، به ارائه این خدمات به آن دستگاهها پرداخته و با انتخاب شركتهای مورد نظر، به توزیع وجوه اداره شده به این شركتها بپردازند. صندوق پژوهش وفناوری سلامت ثامن با پشتوانه مشاوره فنی برگرفته از اساتید و دانشجویان و همچنین با استفاده از كارشناسان زبده در امر ارزیابی طرح و امور شركت داری، این قابلیت را دارد تا عاملیت وجوه اداره شده آنها را برای توسعه كسب و كارهای دانشبنیان مرتبط با حوزه فعالیتشان را به عهده بگیرد.
مدیریت اعتبارات پژوهشی دستگاههای دولتی و غیردولتی در تجاریسازی ایدههای دانشبنیان و توسعه تحقیقات آنها
صندوق پژوهش و فناوری سلامت ثامن به منظور توسعه توانمندی سازمانها و دستگاههای اجرایی كشور در گسیل منابع پژوهشی آنها به سمت توسعه تحقیقات دانشبنیان، آمادگی دارد كه نسبت به عاملیت و مدیریت منابع پژوهشی دستگاهها در امور تجاریسازی و توسعه تحقیقات دانشبنیان و هم راستا با اهداف سازمانی آنها اقدام نماید.

ضمانتنامه قرارداد یا سندی است که به موجب آن صادرکننده (ضامن) حسب درخواست متقاضی (مضمون عنه) تعهد می نماید بدون هیچگونه قید و شرط، عندالمطالبه یا در سررسید معین، مبلغ معینی وجه نقد از بابت موضوع ضمانتنامه که مربوط به مضمون عنه است به ذینفع (مضمون له) یا به حواله کرد او پرداخت نماید. یکی از مشکلات شرکتهای دانش بنیان به علت نوپا بودن و عدم اعتبار کافی نزد بانکها و همچنین عدم آشنایی کافی بانکها با فعالیتهای فناورانه، اخذ ضمانتنامه میباشد. در واقع بانکهای عامل به دلیل آشنا نبودن با ادبیات فناوریهای پیشرفته، با تصور ریسک بالا برای چنین طرحهایی، به طور معمول از صدور ضمانتنامه برای اینگونه شرکت ها خودداری نموده و یا صدور آن را منوط به آورده نقدی بسیار زیاد و اخذ وثائق و تضامین سنگین می نمایند که مهیا نمودن این شرایط برای اغلب پیمانکاران غیر ممکن است. در این راستا یکی از رسالت های اعضای انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر در کشور، صدور انواع ضمانتنامه برای شرکتهای دانشبنیان است.
ضمانتنامه شرکت در مناقصه و مزایده و ارجاع فرآیند کار
سازمان ها و دستگاه های دولتی و عمومی در مناقصه و مزایده های منتشره، به منظور جلوگیری از انصراف برنده مناقصه یا مزایده از امضای قرارداد، از شرکت کنندگان درخواست ارائه ضمانت نامه به همراه پیشنهادات را می نمایند.
ضمانت نامه حسن انجام تعهد و یا حسن انجام کار
این ضمانت نامه، اجرای صحیح مفاد قرارداد توسط پیمانکار را در مقابل کارفرما تضمین می نماید.
ضمانت نامه پیش پرداخت
به منظور ضمانت وجوهی که پس از امضاء قرارداد در اجرای پروژه طبق ضوابط مشخص از طرف کارفرما به پیمانکار پرداخت می گردد، این ضمانت نامه اخذ می شود.